Végzettséget mindenkinek! QALL projekt

Rövid összefoglaló

A Végzettséget mindenkinek! (Qualification for ALL - QALL) – című, az Európai Bizottság által támogatott projekt 2013. március – 2014. május között zajlott a Tempus Közalapítvány koordinálásával és két hazai partnerszervezet, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet részvételével.

A projekt célja az volt, hogy hazai és nemzetközi kutatási tevékenységgel, széleskörű társadalmi konzultációval – megyei koordinátor hálózat létrehozásával, képzéssel összekötött műhelymunkákkal és regionális konferenciák szervezésével – és szakpolitikai ajánlásokkal segítse a korai iskolaelhagyás elleni küzdelmet.

A projekt eredménye egy széleskörű, az oktatási, szociális és foglalkoztatási szektorokon átívelő, aktív szakmai hálózat elindulása és a hazai illetve nemzetközi kutatási eredményekre, valamint a regionális konferenciák tapasztalataira épített szakpolitikai javaslatok megfogalmazása lett.

Olvassa el a teljes leírástTeljes leírás bezárása

Célcsoport:

Egyéb

Ország:

Magyarország

Szerző:

Tudasközpont

Intézménynév:

Tempus Közalapítvány

Intézmény weboldala:

http://oktataskepzes.tka.hu

A korai iskolaelhagyás európai információs portálja a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Amennyiben tovább használja az oldalt, elfogadja az sütik használatát. Kérjük, további információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat.