Dobbantó program

Rövid összefoglaló

A Dobbantó program sikeres megvalósítása nyomán bebizonyosodott, hogy a tanulási környezet komplex megváltoztatása segíti megtörni a diákok korábbi sikertelenségéhez kötődő iskolaképet, így az egy tanévnyi fejlesztő tevékenység eredményeként megerősödnek, és a továbbiakban megállják helyüket a középfokú képzés vagy a munka világában. A program viszont csak akkor tudja elérni el ezeket az eredményeket, ha

  • Valóban teljes egészében és komplexen megváltozik a tanulási környezet (így a fizikai tér, a tanulás szervezeti keretei, tartalma, a tanulásszervezés módszerei és a korábbi pedagógiai szemlélet és gyakorlat);
  • valamint a pedagógusok és az intézmények vezetői folyamatos professzionális szakmai támogatást kapnak ahhoz, hogy biztonsággal mozogjanak ebben az új tanulási környezetben és értően éljenek az új lehetőségekkel.

Az FSZK (Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.) Dobbantó projektirodája 2008-2011 között fejlesztette ki a Dobbantó programot. A Dobbantó program közvetlen célja egy olyan szakiskolai előkészítő 9. évfolyami program kialakítása és megvalósítása volt, amely a megismerő funkciók vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra vissza nem vezethető, tartós és súlyos rendellenességével küzdő SNI tanulók számára biztosított olyan egyéni ütemterven alapuló képzést, amely felkészítette őket a többségi oktatásban és képzésben való részvételre, a sikeres továbbhaladásra.

A program közvetett célja az volt, hogy a magatartási és tanulási zavarokkal küzdő, az iskolarendszerű oktatásban lemaradó, vagy a rendszerből már kisodródott 15-25 éves fiatalok számára a szakiskolai képzés bázisán az oktatás vagy a munka világába visszavezető, a sikeres egyéni életút megtalálásához eljuttató lehetőséget biztosítson.

Olvassa el a teljes leírástTeljes leírás bezárása

Célcsoport:

Tanár

Ország:

Magyarország

Kapcsolódó linkek:

Dobbantó program weboldal

Szerző:

FSZK

Intézmény weboldala:

http://www.fszk.hu

A korai iskolaelhagyás európai információs portálja a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Amennyiben tovább használja az oldalt, elfogadja az sütik használatát. Kérjük, további információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat.