tanári team-munka

Keresés kulcsszavak alapján a speciális kereső használatával

A korai iskolaelhagyás csökkentése érdekében implementált megelőző és intervenciós intézkedések hatékonyabban működnek, ha a pedagógusok team-munkában dolgoznak. A tanári team-munka során a pedagógusok szakmai közösségekben egyes problémákra, vagy esetekre fókuszáló problémamegoldó tevékenységet végeznek. A tanári team-munka hatékonyabbá teszi az olyan komplex problémakörök feltárását, mint például a korai iskolaelhagyás.

Ebben a munkaformában a tanároknak lehetősége nyílik a tudásmegosztásra, ötletek, eszközök és források cseréjére, egymástól való tanulásra és egymás támogatására, amely a hatékony intézményi közösség kialakításának alapvető feltétele, és bizonyítottan pozitív hatással van a diákok tanulási eredményeire is. A team-munka elengedhetetlen a korai jelzőrendszerek implementálása esetében. Egy adott diák megfigyelése során a kockázat megállapítása és kezelése sokkal hatékonyabb, ha a tanárok megosztják nézőpontjaikat a tanulóval kapcsolatban, így a megjelenő figyelmeztető jelek korai felismerése növelheti a probléma kezelésének eredményességét.

Vissza a szószedethez

A korai iskolaelhagyás európai információs portálja a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Amennyiben tovább használja az oldalt, elfogadja az sütik használatát. Kérjük, további információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat.