tanórán kívüli tevékenységek

Keresés kulcsszavak alapján a speciális kereső használatával

A korai iskolaelhagyás kockázatának kitett tanulók lemorzsolódásának csökkentése érdekében a tanórán kívüli tevékenységek fontos szerepet játszhatnak. Ilyen tevékenységek lehetnek például a sport, művészetek, önképzés, vagy bármilyen hobbi, szabadidős tevékenység köré szerveződő iskolai csoportokban való részvétel. Ezek a tevékenységek egyrészt fejlesztik a tanulók számos kompetenciáját, másrészt növelik a résztvevők kötődését az iskolához. A részvétel során a tanulók megélhetik, hogy iskolai közösségük aktív tagjaként vannak jelen, amely előmozdíthatja az iskola iránti elköteleződés érzését. A tanórán kívüli tevékenységek pozitív hatással lehetnek a diákok közötti társas kapcsolatok kialakulására, és fejleszthetik a résztvevők önbizalmát.

A tanórán kívüli tevékenységekben gyakran kisebb arányban vesznek részt társadalmilag hátrányos helyzetű tanulók. A releváns szakpolitikai és intézményi stratégiák fontos szerepet játszhatnak abban, hogy a tanulók egyenlő esélyekkel vehessenek részt ezekben az aktivitásokban, különös tekintettel azokra a hátrányos helyzetű tanulókra, akik a korai iskolaelhagyás kockázatának a leginkább ki vannak téve.

Vissza a szószedethez

A korai iskolaelhagyás európai információs portálja a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Amennyiben tovább használja az oldalt, elfogadja az sütik használatát. Kérjük, további információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat.