migráns tanulók

Keresés kulcsszavak alapján a speciális kereső használatával

A migráns tanulók első generációja azokat a tanulókat foglalja magában, akik nem abban az országban születtek, ahová iskolába járnak, illetve szüleik is az országon kívülről érkeznek. A második generáció esetében a szülők külföldről származnak, míg a tanulók már abban az országban születtek, ahol iskolába járnak.

A bevándorló hátterű tanulók speciális kihívásokkal néznek szembe. A tanulói teljesítményben mutatkozó különbségeket a nyelvi akadályok és a társadalmi-gazdasági hátrányok magyarázzák leginkább. Az oktatási rendszerre jellemző stratégiák és megfelelő támogató intézkedések nagyon fontos szerepet játszanak a migráns tanulók hátrányainak kompenzálásában, az oktatási esélyegyenlőség megteremtésében. A társadalmi hátrányok szempontjából az inkluzív oktatás kiemelten fontos, mivel a hátrányok koncentrációja negatívan befolyásolja az oktatás minőségét, és a tanulók jóllétét. A nyelvi akadályokat illetően szintén kulcsfontosságú a nyelvtanulás lehetőségének megteremtése. Az eredmények azt mutatják, hogy hatékonyabb, és jobb tanulási kimenetelhez vezet, ha a pedagógusok képesek azonosítani azokat a tanulókat, akiknek extra nyelvi képzésre van szüksége, és ezek a tanulók a nyelvi képzésben az általános tanterven felül, nem pedig azt helyettesítve vesznek részt.

Vissza a szószedethez

A korai iskolaelhagyás európai információs portálja a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Amennyiben tovább használja az oldalt, elfogadja az sütik használatát. Kérjük, további információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat.