iskolai (támogató) csapat

Keresés kulcsszavak alapján a speciális kereső használatával

A diákokat támogató iskolai csapatok elsődleges feladata a diákok szükségleteinek megértése, problémáinak kezelése és megfelelő támogatás nyújtása. A csapat állhat tanárokból, akik együtt dolgoznak az oktatási intézmény keretein belül elérhető segítő szakemberekkel, úgymint iskolapszichológus, iskolai szociális munkás, szabadidőszervező stb. A csapat célja a diákok segítő hálójának megszervezése és működtetése, együttműködésen alapuló komplex támogatás nyújtása.

A támogató csapatok szerepet vállalhatnak intervenciós intézkedések területén, külön segítséget nyújtva azoknak a tanulóknak, akiknek speciális támogatásra van szüksége ahhoz, hogy sikeresek legyenek és jól funkcionáljanak mind tanulmányi, mind érzelmi és társas szempontból.  A diákok megfelelő támogatása a tanulók személyiségét helyezi a középpontba, megadva a változás és fejlődés lehetőségét.

Vissza a szószedethez

A korai iskolaelhagyás európai információs portálja a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Amennyiben tovább használja az oldalt, elfogadja az sütik használatát. Kérjük, további információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat.