figyelmeztető jelek

Keresés kulcsszavak alapján a speciális kereső használatával

A korai iskolaelhagyás hátterében komplex egyéni, családi és társadalmi-gazdasági okok és folyamatok összessége húzódik meg. A lemorzsolódást azonban gyakran egyértelmű viselkedési minták előzik meg. Ezek a korai figyelmeztető jelek a korai iskolaelhagyás legelső indikátorai lehetnek – a tanuló csökkent motivációja, az unalom, a hiányzás, az agresszió, az izoláció, a romló osztályzatok és bukás mind a lemorzsolódás veszélyére figyelmeztető jelek lehetnek.

A figyelmeztető jelek korai felismerése lehetővé teszi, hogy a releváns oktatási szereplők időben biztosítsák a megfelelő támogatást a veszélyeztetett tanuló számára. Korai jelzőrendszer egy átfogó kifejezés minden olyan rendszer, tevékenység vagy program leírására, amely az iskolai lemorzsolódás figyelmeztető jeleinek felismerésére és időben történő hatékony kezelésére szolgál.  A figyelmeztető jelek beazonosításakor nagyon fontos figyelembe venni az iskola tágabb környezetét.

Vissza a szószedethez

A korai iskolaelhagyás európai információs portálja a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. Amennyiben tovább használja az oldalt, elfogadja az sütik használatát. Kérjük, további információkért olvassa el az Adatvédelmi nyilatkozatunkat.